Orvas
orvas vino

orvas _ logo
MASLINOVO ULJE S OTOKA BRAČA
extra djevičansko

Dobiveno je od ručno branih maslina iz vlastitih maslinika na područjima Dubrave u Pučišćima i Bunje u Sumartinu na otoku Braču. Nastalo je odabirom zdravih maslina i njihovom preradom na hladno sa minimalnim vremenskim razmakom između branja i prerade. Ovakav način prerade omogućio nam je vrhunsku kvalitetu ulja sa samo 0,10% slobodnih masnih kiselina (SMK).

U ORVAS MASLINOVOM ULJU S OTOKA BRAČA – extra djevičanskom mogu se prepoznati i svi pozitivni organoleptički atributi maslinovog ulja. Ovo ulje ima okus po plodu, gorko je i pikantno i upravo je zbog toga ocijenjeno kao extra djevičansko. Ove njegove vrline ukazuju na to da je ulje napravljeno od zdravih, svježih maslina i to zelenih ili onih koje su tek počele mijenjati boju. Kada tim svojstvima dodamo podatak o samo 0,10% SMK kod prerade, dobivamo ulje koje zadovoljava sve kriterije visoko kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Extra djevičansko maslinovo ulje potpomaže rast djece i usporava starenje zbog visokog sadržaja antioksidansa koji blokiraju slobodne radikale. Dobro je za kosti i zglobove, kožu, jetru i crijeva, te srce i krvne žile. Štiti HDL kolesterol (dobri kolesterol), a smanjuje loši kolesterol LDL.

Nutricionistički extra djevičansko ulje je dragocjena hrana, bogata klorofilom, karotenom (koji sprječava da ulje oksidira ili užegne), lecitinom (prirodnim antioksidansom koji stimulira metabolizam masnoća, šećera i bjelančevina), polifenolom (antioksidans) i esencijalnim vitaminima A, D i H, te vitaminom E.